My Dog Story: die beskerming van my reddingshonde teen rook

My Dog Story: die beskerming van my reddingshonde teen rook

Hallo Goeie Lugspan,

Tydens die brande in Sonoma County was die luggehalte by ons huis in Dillon Beach sleg, maar nie naastenby so erg soos toe die Kampvuur in Butte County gebeur het nie. Die slegte lug het hier in 2018 drie weke geduur en was heeltyd in die "maroen". Super skadelike luggehalte. Toe ons die Sonoma County-brande deurgemaak het, was ons bewus van die skade wat hierdie slegte lug ons longe aangerig het. En ek het geweet dat dit skade aan my longe doen as dit skade aan my longe doen. 

Tydens die brande van Sonoma-provinsie het ek aanlyn gaan soek vir maskers vir my honde en ek het die inligting gevind dat u aan die maskers gewerk het. Ek wens ek sou hulle verlede jaar by die kampvure gehad het.

Reddingshonde in Wildfire Smoke in Kalifornië kry K9-maskerbeskerming
Gelukkig het ek met albei my honde geurwerk opgelei. Nie vir enige soort kompetisie of vir werk nie, maar net om pret te hê met my honde en hulle iets te gee op 'n reënerige dag. Wat 'n wonderlike hulpmiddel om verlede jaar tydens die kampbrande te hê. Albei my honde was soggens en saans uitgeput met 15 minute geurwerk in die huis. Toe ek hulle na buite moes neem om te potjie, was dit baie vinnig, indien enigsins moontlik, om blootstelling aan slegte lug te beperk. Natuurlik het ek binne-in verskeie lugreinigers gehad.

Die beskerming van honde teen die rook van die wilde vuur van Kalifornië
Hierdie jaar is ons gereed. Ons het ons nuwe maskers vir albei honde. Albei red, Lucca is 'n Pommere Pianan-Shih Tzu-Amerikaanse mengsel van 14, en Trevi teen 'n pond van 26 is 'n Duitse herder-Chihuahua-bees-hond-poedel-pommere mengsel, waarlik 'n Heinz 57. Lucca dra 'n klein maat, en Trevi 'n medium. 

Hond dra lugfiltermasker om teen rook te beskerm
Dankie vir al u harde werk om hierdie maskers te ontwikkel. Ek sal baie graag wil dink dat ons dit nooit sal nodig kry nie, maar die realiteit van vandag se omgewingsvraagstukke is gereed vir my meisies!  

- Barbara